פסג''ה אשדוד
"שונות היא האומנות של חשיבה עצמאית ביחד" (מלקולם פורבס)
אנשי חינוך יקרים,
לרשותכם חומרים והקלטות מהסדנאות והרצאות. כך תוכלו "לבקר" בכל המושבים וללמוד. אתם מוזמנים להשאיר רשמים ותובנות בקישור הבא:
מושבים מקבילים //
הפסקה מוזיקלית //
מבנה יום עיון
נקודת המפגש //
סיור בגלריה וירטואלית //
סיכום ותודות //
מערכת החינוך מאופיינת בשוניות רבה. השוניות מתייחסת להבדלים הקיימים בין תלמידים ובין מורים! מספר השונויות הוא כמספר התלמידים וכמספר המורים.
הוראה דיפרנציאלית היא אבן היסוד שנותנת מענה להטרוגניות זו- כך היה מאז ומעולם!
ההוראה הדיפרנציאלית במהותה היא תהליך מורכב. בהתווסף אילוצי ימי קורונה , הלמידה הדיפרנציאלית הולפכת אתגר מורכב עוד יותר.
אנו מזמינות אתכם ליום עיון דיפרנציאלי היברידי להעמקת ידע ורכישת "מפתחות" בדרך למומחיות זו.
חומרים והקלטות
מבנה יום עיון
מושבים מקבילים //
משוב מקדם הנעה ולמידה
"כן? לא? או עדיין לא?"
כולנו כמורים מקיימים מאות אינטראקציות ביום עם התלמידים, אנחנו מגיבים לדברים שהם אומרים ועושים, והם בחזרה מגיבים לנו. למעשה - למידה היא תהליך של אינטראקציה.
מחקרים שונים מוכיחים כי למשוב שהתלמיד מקבל יש השפעה קריטית על ההתקדמות וההישגים שלו.
האם אנחנו מודעים למשמעות שיש למשוב שאנחנו נותנים? האם אנחנו יודעים כיצד לעשות אותו בצורה טובה, שבאמת תקדם את התלמיד?
בסדנה אנחנו נלמד להבחין בין שני דפוסי החשיבה שמצאה פרופ' דווייק, נסקור מצבי הוראה שונים ונתרגל איזה סוג משוב נכון יותר לתת לתלמיד כדי שיעזור לו להתקדם באותה סיטואציה.
ד''ר רינת יצחקי
ד"ר רינת יצחקי
מומחית בתחום הערכה ומשוב. מרצה במכללות בית ברל ואחוה, ומעריכה בכירה במכון סאלד.
שיתופיות - עבודה בקבוצות
שוברים שיגרה-עבודה בקבוצות ולמידה שיתופית
בסדנה נעסוק בשיטות עבודה עם קבוצות בכתה המקוונת. נבחן את חשיבות העבודה בקבוצות ללמידה דיפרנציאלית, נראה כיצד תכנון נכון של פעילות קבוצתית יכול לתת מענה דיפרנציאלי לצרכים של התלמידים בקבוצה, נתנסה בשיטות חלוקה לקבוצות, מתודות עבודה קבוצתיות וטכניקות לשיפור הלמידה האפקטיבית בשיעור מקוון. יחד נשחק, נלמד, נצחק ונכיר כלים מקוונים מעניינים.
אוסנת חביב גל
אוסנת חביב גל (M.A) , מנחת קבוצות בכירה ומורת מורים בתחומי הוראה פעילה, הכתה כקבוצה חברתית, קידום חשיבה בכתה, יצירתיות ועוד
מכוונות עצמית בלמידה
מכוונות עצמית בלמידה
נתבונן בנושא דרך שתי נקודות מבט-דרך עיניו של התלמיד-הרווחים בלמידה המאופיינת במכוונות עצמית
ודרך עיניי המורה-משימות פרקטיקות המכוונות למכוונות עצמית בלמידה.
התהליך יתבסס על מודלים ,שיתוף ולמידת עמיתות וחווית סדנה להבניה ולמידה של פרקטיקטיקות מכוונות עצמית בהוראה דיפרנציאלית.
אתי נודלמן
אתי נודלמן, בעבר מורה ומנהלת והיום מדריכת הכלה מוסדית,
מנטורית ומרצה. בעלת זכות גדולה להיות נוכחת באותם רגעים מופלאים בהם אנשים מוציאים, מהכוח לפועל, את יכולות ותעצומות הנפש.
פרסונליזציה בהוראה
במפגש נכיר את התפיסות המרכזיות והמושגים הבולטים בתחום: מה ההבדל בין פרסונליזציה בהוראה, למידה דיפרנציאלית וחינוך הטרוגני. נציין את תיאוריית האינטליגנציות של גרדנר ונשאל מדוע מעולם לא הוכחה אך עיצבה פדגוגיה שלמה. נעמיק בהיבט היישומי של יצירת בחירה, מגוון ומשימות בקבוצה הטרוגנית ככלים להתמודדות עם כיתה הטרוגנית.
ד''ר דפנה גרנות דגני
ד"ר דפנה גרנית דגני, מרצה באקדמיה, אשת חינוך, מנהלת בית ספר לשעבר, חוקרת ומפתחת תכנים בנושא הוראה דיפרנציאלית, הערכה דיאלוגית ולמידה מבוססת מקום.
שימוש בייצוגיים חזותיים בהתאמה לסגנונות למידה-
ערן לבני
למה אנחנו בוחרים באופציה הנוחה אוטומטית?
דיפרנציאליות ויצירתיות – הכרות – באמצעות קלפים. עבודה יצירתית שיתופית בקבוצות סביב מדיה קומיקס ותמונות, וכלים טכנו פדגוגיים. מיפוי מהיר של כיתה באמצעות מנטימטר, טריסיידר.
ערן לבני, מדריך ארצי לפדגוגיה דיגיטלית - בפיקוח על לימודי קולנוע ותקשורת ובאגף אומנויות, רכז מגמת קולנוע - תיכון שוהם
התמחות בלמידה היברידית, שיתופית, למידה באמצעות סמרטפונים, סרטונים ושכבות מידע, עריכת וידאו ומדיה דיגיטלית, התמשחקות.. ניסיון בהדרכת חדרי מורים, צוותי הנהלה, מורי מורים ומרכזי פסגה
עיצוב אוניברסלי
לימור ליבוביץ
במפגש נכיר גישה להוראה דיפרנציאלית המבוססת על מה שחדש במחקר על מוח ולמידה. המוח האנושי מתפתח באינטראקציה עם אנשים ובסביבות מעוררות לפעולה. נקבל כלים מעשיים לעיצוב סביבה בה כל התלמידים שלנו ירגישו שיש להם מקום לימודי, רגשי וחברתי. נכיר את הגישה של עיצוב אוניברסלי ואיך ליישם אותה בסביבה הפיסית והדיגיטלית. נכיר גם איך לסייע ללומדים לקחת בעלות על למידתם, לקדם יצירתיות ושמחה בלמידה.
ד"ר לימור ליבוביץ, מדריכה ארצית בחטיבת הטמעת טכנולוגיות, מינהל תקשוב, משרד החינוך. ראש היחידה לאוריינות דיגיטלית.
משחוק בלמידה היברידית
זאב יבניאלי
במפגש תתנסו בכלים ובפרקטיקות מעולם המשחק. נעסוק באסטרטגיות משחק המסייעות ליצירת דינמיקה פעילה יותר, לשיתוף מירבי של תלמידים ובעיקר לשיתוף פעיל.
זאב יבניאלי, מתמחה בהוראת מחוננים ומצטיינים ומנחה קבוצות בתחום בפיתוח פרויקטים וחדשנות. מלמד במרכזי מחוננים ובאו"פ. בעל תואר שני בהיסטוריה וביהדות. מתמחה גם בנוער בסיכון ורכז תנ"ך בתיכון עמל בפ"ת.
תרבות הערכה ודיפרנציאליות בהוראה
אילה ליאור
בסדנה זו נעסוק בהערכה של למידה דיפרנציאלית (הערכה מעצבת). נדבר על מהי הערכה מעצבת ולמה היא מהווה חלק מובנה מהוראה דיפרנציאלית, נדון באתגרי ההערכה המעצבת בלמידה מרחוק, נכיר כלים ופתרונות להערכה דיפרנציאלית הניתנים לשימוש בלמידה מרחוק ויישומיות באופן מידי.
אילה ליאור , מתמחה במדידה והערכה בחינוך. עוסקת בהוראה, פיתוח תכנים דיפרנציאלים והערכה דיפרנציאלית בשדה החינוכי.
אימפרוזום - המוח המאלתר
נתקלתם בשינוי שלא ידעתם איך להגיב אליו בזמן אמת? הרגשתן שאתן מונעות מעצמכן לשתף את הצוות שלכן ברעיונות חדשים? הרצון להצליח והפחד להיכשל מדרבנים אתכם או עוצרים אתכם?
הסדנה לפיתוח גמישות מחשבתית בתנאים משתנים בעזרת כלים מעולם המשחק והאילתור תהיה משמעותית עבורכם.
תמר עמית יוסף ועידן מי-רון
תמר עמית יוסף ועידן מי-רון , הם שחקנים ומאלתרים מנוסים, שפיתחו את שיטת "המוח המאלתר" - חמישה עקרונות בסיס אותם אפשר לפתח באמצעות משחקי אימפרוביזציה פשוטים ומהנים.
ניהול כיתה ממוקד בפרט-
חינוך והוראה בתקופת הקורונה
ניהול כיתה ממוקד בפרט – על מה ולמה..?
בסדנה יוצגו אתגרי השעה במרחב הכיתתי ותוצג תפיסה המותאמת לאתגרים אלו – מעבר מניהול כיתה לניהול ממוקד בפרט. קבלת כלים יישומיים , שיסייע לשמר ואף להעמיק את הקשר מורה-תלמיד הכה חיוני בשעה זו וחשיפה לפרקטיקות לקידום תפקודם הרגשי, החברתי והלימודי של תלמידיהם, כל זאת מתוך ראייה דיפרנציאלית של כל תלמיד ותלמיד.
סמי גבאי
סמי גבאי, קרימינולוג שיקומי (MA) מורה מוסמך לחינוך מיוחד, מורה ומחנך בפועל ,קצין חינוך במילואים ומדריך ג'ודו מוסמך. בעל ותק של 15 שנים בעבודה מעשית עם נוער בסיכון ,זאת במסגרות אזרחיות וצבאיות ,פורמליות וא- פורמליות.
דיפרנציאליות בלמידה א –סינכרונית - OneNote
התוכנה מאפשרת גמישות וזמינות לאיסוף וארגון של טקסטים ,תמונות ,כתב יד דיגיטלי ,הקלטות שמע ווידאו ועוד, הן בגרסת התוכנה של שולחן העבודה, בממשק אינטרנטי ובאפליקציית מובייל. הדרכה והדגמה על התוכנה והשימוש בה: יצירת מקטעים, עמודים, רמות של שיתופיות וקולבורציה (OneNote Class Notebook), הוספת רכיבים מגוונים, פרסום ושיתוף . התייחסות לשיקולי דעת בהוראה ומתן מענים מותאמים ללומד.
יניב גת
יניב גת מאמן אישי מוסמך, דוקטורנט בחינוך בנושא למידה רגשית-חברתית בקבוצה וזוכה בקטגוריית מורה מצטיין ארצי בשילוב התקשוב בהוראה לשנה"ל תשע"ד. כיום עוסק באימון, פיתוח והנחיה פדגוגית מטעם מרכז "קשת" – המכללה האקדמית בית-ברל.
הפסקה מוזיקלית //
נקודת המפגש //
1. אריה מימון - ראש מנהל החינוך, אשדוד
2. אילנית אלחלו - מנהלת פסג''ה אשדוד ודיאנה רוזנר - צוות פסג''ה
"הוראה דיפרנציאלית - היברידית - על מה ולמה?
3. רן שמשוני - סמנכ''ל "פסיפס"
המפגש ייתן "טעימות" של הוראה דיפרנציאלית היברידית במגוון תחומים כדוגמת עידוד למוטיבציה ללמידה, מרחבי למידה, ניהול הלמידה והומור בלמידה, ויציג מתודות וכלים מקוונים ללמידה מותאמת ללומדים.
הרצאה: ניווט דיפרנציאלי