ערוצי הפעילות לקידום הנושא בפסג"ה אשדוד
המושג "קריירה" מתייחס למסלול קידום במקצוע ולשלבי הקידום המקצועי ותהליך ההתפתחות המקצועית. בעבר, המושג "קריירה" ציין, התקדמות בסולם דרגות ליניארי וידוע מראש, על פי לוח זמנים ברור, והאחריות לקידום הייתה בידי הארגון. פרקי הזמן בין דרגה לדרגה, סולמות השכר והאפשרויות הפתוחות בפני העובד היו בדרך כלל פונקציה של מיקום העובד בסולם, ורק במידה מועטה יותר של ביצועיו, יכולותיו וכישוריו.
כיוםאנו שמים דגש על תכונות והתנהגויות כהישגיות, שאפתנות, יזמות והצלחה, גם והקריירה של הפרט הופכת להיות נכס חשוב שיש לנהלו תוך חשיבה ותכנון קפדני.
אם בעבר המטרות העיקריות של קריירה היו טיפוס בהיררכיה והכנסה גבוהה, כיום גם להיבט הפסיכולוגי יש חשיבות רבה ומכרעת בהחלטות הפרט ושיקוליו. הצורך בתחושות גאווה, מימוש עצמי והישג, שתקופתנו חרתה אותן על דגלה, אוטונומיה וסיפוק מקצועי ,מקבלים משקל רב. ניהול הקריירה כבר אינו מתבצע על פי שיקולים חומריים ופונקציונליים בלבד.
ניהול קריירה מושכל מחייב נקיטת צעדים אקטיביים וחשיבה ממוקדת ועל הפרט להבין תחילה באיזה מסלול קריירה הוא רואה את עצמו מתפתח לאורך השנים, לאיזה תפקיד ברצונו להגיע בעתיד ולקחת על עצמו את האחריות המלאה לניהול הקריירה שלו.
התפקיד הכפול של מורים , בהיותם גם נמעני השינוי וגם סוכניו ,הפך את תחום ההתפתחות המקצועית של מורים, לתחום ידע הולך ומתפתח אך גם לחרב פיפיות. וכך, במשך שנים רבות נתפס הפיתוח המקצועי של מורים אקוויוולנטי ל"פיתוח צוות" או "למידה בתפקיד", והתייחס לסדנאות, השתלמויות וקורסים קצרים אשר הציעו למורים אינפורמציה חדשה לגבי היבטים שונים בעבודתם. בשנים האחרונות רואים בהתפתחות המקצועית של מורים תהליך ממושך הכולל הזדמנויות וחוויות מגוונות, המשולבות באופן שיטתי בחיי היום־יום של המורה, ומקדמות צמיחה והתפתחות מקצועית (Cochran 2001, Lytle & Smith ).
מצד אחד, מרבית המודלים החדשים של הפיתוח המקצועי מקנים חשיבות רבה להתאמת הפיתוח המקצועי לצורכי המורה ומתבססים על גישה קונסטרוקטיביסטית של תהליכי הוראה, לפיה המורים מעורבים באופן אקטיבי בתהליכי הפיתוח המקצועי של עצמם ונתפסים כלומדים אקטיביים המעורבים במשימות קונקרטיות של הוראה, הערכה, תצפית ורפלקציה ומקדמים את התפתחותם המקצועית (& King; 2001, Dadds 2000, Newmann.) עם זאת, בשני העשורים האחרונים גוברת המודעות לחשיבות הרבה של קידום הידע הדיסציפלינרי ועדכונו וכן של פיתוח מיומנויות פדגוגיות בתחום הדעת הספציפי של המורים.
בשל הכפילות הזו, עו"ה רבים אינם חושבים על סוגיה זו בתחילת דרכם ואינם תופסים את הפיתוח המקצועי וההתפתחות המקצועית כחלק מתהליך של ניהול הקריירה שלהם או אינם מתייחסים לתפקידם מתוך מערכת של חישובים ושיקולים של ניהול קריירה לטווח הרחוק.