מערכת שעות
למידה בקפסולות
תכנון מקביל של שלוש מערכות לכל שבוע פעילות-
כיתה, מורה, תלמיד.
מערכת כתה- כוללת את כל שעות החובה ושעות הבחירה.
מערכת מורה – כוללת שעות הוראה מאוזנות בכל קפסולה, שעות קבוצה ושעות פרטניות.
מערכת תלמיד- כוללת את שעות ההוראה בקפסולה ושעות לעבודה עצמאית ע"פ תחומי ונושאי בחירה בהנחיית המורה.
הצעה: שעות בחירה- מורה בונה תהליך מיני חקר שבועי למשל, מציגה בראשית השבוע ומאפשרת התקדמות בשעות בחירה.
-שעות בחירה נוספות- פעילות במשחקים, שיעורים מצולמים וכד.
למידה מרחוק
בניית מערכות שונות לשבוע למידה-
מערכת השעות של התלמיד תכלול- הקניה, תרגול ומשימות מדורגות לצד פעילויות בחירה ותעשה שימוש במאגר השיעורים המצולמים, יחידות הוראה מתוקשבות וכיו"ב ותאפשר אינטראקציות בהרכבים שונים- פרטני, קבוצה ומליאה.
שיתוף התלמיד בתכנון הלמידה- תלמיד יקבל מערכת ובה ישובצו מפגשי החובה והוא ישלב רצועות בחירה ולמידה עצמאית ע"פ המתווה שיוצע לו.
מערכת השעות של המורה תכלול זמני מליאה עם כיתתה, זמני הקניה בקבוצות קטנות/ פרטני (בקבוצות ובהרכבים שיקבעו בשכבה) וזמן הערכה- למישוב תוצרי תלמידים ותהליכי למידה. זמן ההערכה יכלול בדיקה, כתיבת משובים ושיח עם תלמידים על ביצועיהם.
גמישות בזמן ומקום הלמידה- המערכת תכלול מפגש מורה והקניות סינכרוניות בשעות שיקבעו מראש ומעבר לכך תהיה בחירה בשעות הלמידה.
מערכת שכבה- תציין את כל שעות החובה ותמקסם את היכולת המקוונת תוך שבירת מסגרות הכיתות בשכבה/ בגוש: מורה המספרת סיפור לכל השכבה/ מלמדת יחידה במקצוע , למידה דו גילית, חלוקה לקבוצות מעורבות וכד'.
מערכת בית ספרית- שעות המליאה הסינכרוניות והפרטניות של כל שכבה יתפרסו על פני מערכת שעות בי"ס כדי למנוע התנגשות בין אחים בשעות שימוש במחשבים ביתיים.
איזון בין פעילות קוגנטיבית להפגתית אישית, חברתית או רגשית. שילוב בין משימות חובה לרשות, גיוון בהרכבי למידה שונים- מליאה, קבוצה ועובדה פרטנית ושילוב הקניות לצד תרגול ולמידה.
ככלל כשהשגרה אינה כוללת שהות רצופה בביה"ס מומלץ כי הבית ללמידה, מפגשי פא"פ בשביל יחסים – אינטראקציות סביב סוגיות רגשיות חברתיות ושיח סביב תוצרים ותהליכי למידה.
כעקרון- זמן סינכרוני דיגיטלי יהיה קטן משמעותית ביחס לזמן א-סינכרונית ולמידה עצמאית.
אחריות: מנהל בית הספר וסגן.