top of page

   אתר זה מרכז מגוון פעילויות מגוונות המתאימות להוראת מקצוע תנ"ך בספר בראשית. לצד הפעילויות הללו אנו מודעות לצורך בהערכה כחלק בלתי נפרד מתהליך ההוראה.

בתהליך ההערכה שלושה מהלכים מרכזיים:

  - הצבת יעדים  

  - עיצוב המטלה בהלימה ליעדים, וקביעת קריטריונים להערכתה   

  - משוב  

 

את המטלות שלפניכן ניתן לשלב במסגרת מרכיבי ההעמקה וההרחבה בהוראת התנ"ך (30%), לצד שילובן בתהליכי ההוראה-למידה- הערכה במסגרת הנושאים לבחינת הבגרות  ( 70%).

 

במסמך זה התמקדנו במספר תהליכי ההוראה-למידה והערכה  שאנו מאמינים כי הם יאפשרו למידה משמעותית, רלוונטית ובעלת ערך לתלמידים. לכל אחד מתהליכי ההוראה-למידה והערכה הנ"ל צורפו הנחיות למטלה.

 

מורים יקרים, אנו סמוכים ובטוחים, כי המאמצים שעשינו כדי להנגיש לכם את האתר יעזרו לכם  להרחיב את אפשרויות הבחירה ולגוון את שיטות הערכה ויחד נמשיך להצעיד את התנ"ך כמקצוע משמעותי,ערכי ורלוונטי  ללומדים.

דרכי הערכה סביב המטלות באתר:

   - שימוש בתלקיט (פורטפוליו) - התלקיט הינו אוסף מכוון של חלק מעבודות הלומדים שנבחרו במהלך השנה בקפידה על ידי הלומדים על מנת להביאם כראיות למהלכי הלמידה ולביצועי ההבנה שלהם בחומר הנלמד. התלקיט משקף את מאמציהם, את התקדמותם ואת הישגיהם של הלומדים במקצוע הנלמד. התלקיט משמש כמכשיר להערכה מתמשכת של תהליך הלמידה ותוצאותיה, ומעיד על תהליך הבניית הידע של הלומדים במהלך למידתם. מאחר שהתלקיט נבנה על ידי כל לומד ולומדת, הוא מהווה בסיס לביטוי עצמי וייחודי.

בתלקיט אפשר לכלול פריטים מסוגים שונים מהמטלות השונות או לבחור את נושא מקשר לדוגמה: היחידה בראי האומנות, בראי השירה או על ספת הפסיכולוג.

אנו ממליצות שבכל יחידה התלמיד יוסיף את קולו האישי ויציין מהו הערך המוסף של כל יחידה בתלקיט בעבורו.

  - שימוש ביומני למידה – יומני הלמידה הם כלי רפלקטיבי. בתום המשימה המתוקשבת על התלמיד לתעד ביומנו תהליכים שונים. התיעוד הוא באמצעות שאלות מנחות, לדוגמה: מהם שני הנושאים העיקריים שלמדת, מהם עמדותייך בנוגע ל...., האם התעוררו תסכולים במהלך היחידה וכו'.

יומני הלמידה מאפשרים ללומד לערוך דיאלוג עם עצמו , ומאפשרים לו לקבל תגובה אישית מהמורה.

  - נייר עמדה ככלי הערכה חלופי – מאמר קצר בין עמוד לעמוד וחצי בו תלמיד או קבוצה של לומדים כותבים סביב נושא מסוים. אנו מציאות לצאת מההיגד של כל יחידה. ההיגד יכול להוות נושא להבעת עמדה. בכתיבתו על הלומד להשתמש במבנה הכתיבה הטיעונית.

חלופה זו להערכה מעודדת למידה אקטיבית, הבודקת את הלמידה ומעודדת הבעת עמדה באופן מושכל ומאורגן. הבעת עמדה מאפשרת ללומד לבדוק את הערך שסביבו דנו, וכל להמשיך ולקרוא בנושא.

bottom of page